Pædagogik

Med udgangspunkt i bl.a. anerkendende pædagogik, Learning by Doing, samt omsorgs- og erfaringspædagogik tilstræber vi hele tiden at arbejde hen imod den enkeltes nærmeste udviklingszone.

 

Gennem målrettede aktiviteter støtter vi udviklingen af den enkeltes sociale og praktiske evner. Nærmiljøet og det at indgå i lokale netværk vurderer vi som vigtige elementer i en positiv identitetsopbygning – vi bakker op og støtter børnene/de unge i at deltage i fritidsaktiviteter som sport, spejder osv.

 

Relationsarbejdet og den miljøterapi, som livet på opholdsstedet danner rammen for, er centrale og bærende elementer. Der er derudover fokus på almindelig daglig livsførelse og sund kost, evne til at indgå i relationer og læring i at overholde gængse sociale spilleregler, aftaler m.v.

 

Vi tager altid udgangspunkt i barnets eller den unges ressourcer og udviklingsmuligheder – vi kræver ”ikke for meget men heller ikke for lidt.” Forudsigelighed og tydelighed er i højsædet i en struktureret hverdag i trygge rammer. Dialog og anerkendelse koblet med krav og kærlige puf i den rigtige retning er en del af den daglige pædagogiske praksis.

 

De konkrete mål for opholdet afstemmes med borgeren og den visiterende kommune. Opholdsstedet tilrettelægger arbejdet med disse mål (og delmål) som rettesnor.

Opholdsstedet Bollerskov | Boller Slotsvej 6 8700 Horsens | info@bollerskov.dk | Tlf: 75 64 75 03 |

  • White Facebook Icon