Dyrehold på opholdsstedet

På Bollerskov inddrager vi naturen så meget som muligt i pædagogikken ud fra tanken ”fra jord til bord”.

Dyrene på opholdsstedet en vigtig del af aktiviteterne og dagsrytmen. De skal passes, og det er vi sammen om. Engang i mellem skal der laves et hegn, der skal hentes foder eller fx køres halm ind. Vi hygger os meget med det, og det er en god aktivitet at have sammen.

 

Vi har også nyttehave, hvor vi høster kartofler, ærter, gulerødder og rødbeder. Fjorden ligger lige ved opholdsstedet, og fiskestængerne står altid klar til, at vi kan tage af sted. På den måde er vi i perioder selvforsynende med grøntsager, kød og fisk. Her mangler man aldrig det ”fælles tredje”.

Højlandskvæg og uldgrise

 

Vi har højlandskvæg, som er en solid race med et godmodigt sind. Og så har vi ungarske uldgrise, Mangalitza, der er en hårdfør race, som mennesket har opdrættet helt tilbage til bondestenalderen.

 

Dyrene vokser op under de bedst mulige betingelser, får lov at rode i jorden og vokser sig store i et sundt tempo, der giver den bedst mulige kødkvalitet. Ud over dyrene på opholdsstedet har vi del i et dyrehold med kalkuner, grise og kvæg, som går på Hjarnø, der ligger tæt på opholdsstedet, hvor børnene og de unge også hjælper til med at passe og snakke med dyrene.

 

De unge får et realistisk forhold både til det arbejde, der er omkring pasning af dyrehold, og til den naturlige side af livet med dyrene – at der også kommer en dag, hvor dyrene sendes til slagteriet, og der skal fokuseres på nye kuld.

 

Det mener vi er vigtigt i en tid, hvor stadig flere kun forbinder mad med det, der ligger på hylder i supermarkeder. Der er brug for at vi tænker i bæredygtighed og alternativer, så afstanden mellem mennesker og råvarer bliver kortere. Så respekten for råvaren – og for vores planet – kan styrkes.

Opholdsstedet Bollerskov | Boller Slotsvej 6 8700 Horsens | info@bollerskov.dk | Tlf: 75 64 75 03 |

  • White Facebook Icon